Bamboebegrenzer

Hoe moet je bamboe verwijderen?

Een huis gekocht met een tuin vol bamboe? Bamboe verwijderen is een hele klus. Want als er een plant is die stevig woekert is het de bamboe wel. Niet alle soorten bamboe woekert even hard. De minder snelgroeiende soorten zijn makkelijk in toom te houden door de nieuwe scheuten te breken. Dan sterven ze af en kunnen zich niet verder meer verspreiden.

Bamboe begrenzers gebruiken

Bamboebegrenzer

Veel mensen met bamboe in de tuin zullen ze kennen de bamboebegrenzers. Deze zorgen ervoor dat het wortelgestel van de plant niet door kan groeien. Het vormt als het ware een muur rond de wortels. Om ervoor te zorgen dat de wortels niet langs de bovenkant erover heen kunnen kruipen moeten de randen van de bamboebegrenzers boven de grond komen.

Groei van bamboe

Een bamboe kan enorm snel groeien, er bestaat zelfs een soort dat per dag 1 meter kan groeien! Een vuistregel om de groei van een volwassen bamboe te bepalen is dat deze er drie maanden over doet om een volwassen hoogte te bereiken. Dan kan je daaruit berekenen wat deze daarna per dag zal groeien.

Bamboe snoeien

De natuurlijke groeivorm van bamboe verdwijnt als je bamboe gaat snoeien. Dit is dus ook niet aan te raden. Er is een uitzondering; de bodembedekkende soorten. Deze kunnen een keer per jaar gesnoeid worden. Op deze manier is er ruimte voor nieuwe uitschieter

(792)