loungeset in de tuin

Zelf een loungebank van pallets maken voor in de tuin

Pallets zijn meer en meer populair aan het worden voor het maken van meubelen in en rond het huis. Oorspronkelijk dienden ze om goederen te vervoeren, nu zijn het decoratieve en tegelijk functionele gebruiksvoorwerpen. Ze worden gebruikt voor het creëren van meubelen, accessoires of als decoratie.

Men kan eenvoudig een loungebank voor in de tuin maken middels pallets. Dit is zeer eigentijds, makkelijk in mekaar te steken en bovendien zeer goedkoop. Iedereen kan dit, zowel beginnende als ervaren klussers. Het voordeel is dat je een eigen ontwerp kunt maken naar jouw eigen stijl.
Het enige wat je nodig hebt is een paar pallets, voldoende schroeven en wat handigheid. Je kunt er nog jaren lang van genieten in je tuin!

Wat heb je nodig per onderdeel?
• een aantal pallets (3 stuks)
• Tacker
• Schroeftol
• Schroeven
• Schuimrubber
• Stevige stof
• Plank MDF

Hoe ga je te werk?

Stap 1
Je plaatst één pallet op de andere en schroeft ze aan mekaar. Achteraan bevestig je de derde als rugsteun. Schroef ze stevig in mekaar. Nu kun je de pallets gaan schilderen zoals jij wil. Zorg voor weerbestendige verf.

Stap 2
Voor de kussens kun je op maat gemaakte loungekussens kiezen. Echter is het leuker en goedkoper om er zelf te maken van schuimrubber. Neem een MDF plank die je op maat zaagt (op maat van de pallet) en lijm hierop de schuimrubber, eveneens op maat.

Stap 3
Voor de stof neem je ruime maten zodat ze goed over de randen van de schuimrubber passen. Werk de hoekjes goed af zodat ze netjes zitten. Zorg dat alles goed vastzit met tack.
Hiermee is jouw zelfgemaakte loungebank klaar! Het hoeft niet bij één bank te blijven. Je kunt er meerdere naast mekaar plaatsen, en eventueel aan mekaar vastschroeven. Hierdoor krijg je een extra lange loungebank.

Nog wat tips bovenop!

Wil je je pallets in de originele kleur houden? Dat kan. Eventueel kun je ze schilderen in de kleur die je zelf graag wil. Schuur de pallets in dit geval grondig op zodat deze vrij zijn van splinters. Tweedehands pallets vertonen soms uitstekende spijkers. Klop deze goed in. Eventueel kun je zelfs nog een speciale tuinkussenbox maken voor de kussens. Wens je je bank aan te vullen met een bijzettafel? Dan kun je eenvoudig 2 pallets op mekaar vastschroeven. Hier kun je een glasplaat opleggen, en klaar is jouw tafel!

(2932)