Waar moet je op letten wanneer je bamboe koopt?

Ben je van plan om een bamboe te kopen, dan is het goed om je te verdiepen in deze plant.

Bamboe kan namelijk in verschillende soorten klimaten overleven. Ze verspreiden zich via de wortels en groeien heel hard. Er bestaat een bamboesoort die zelfs 1 meter per dag kan groeien, dus het is handig om van te voren uit te zoeken welke soort je wilt en waar je deze wil planten.

Soorten bamboe

Bamboe is een verzamelnaam voor een aantal soorten planten die een geslachtengroep vormen van de grassen. De stengels bestaan uit dichte vezelbundels die van binnen hol zijn. De stam van een bamboe kan variëren van een paar centimeter tot 35 meter hoogte. Bamboe kan in verschillende soorten klimaten overleven.

Bamboe niet woekerend

Wellicht dat je geschrokken bent nu je weet dat bamboe zo kan woekeren. Vooral als je van plan was tegen de schutting van de buren te zetten. Dit kan tot conflicten leiden als deze plant ongecontroleerd gaat woekeren bij de buren in de tuin. Daar zit niemand op te wachten. Dus bepaal van te voren de juiste locatie voor deze plant. De Fargesia is de enige bamboesoort die niet gaat woekeren.

Bamboe verzorgen

Een bamboe is een wintergroene tuinplant. Bamboe is dan ook zeer geschikt als een wintergroene haag. In droge periodes moet je een bamboe water geven, anders gaat het blad vallen. Deze plant mest je het beste in het voorjaar met koemest korrels. De oude stengels die moet je bij de grond wegknippen, want dat stimuleert de plant om nieuwe stengels aan te maken. Wortelbegrenzer aanleggen is aan te raden bij alle bamboesoorten, behalve de Fargesia.

(145)