ZONZ

Ontwerp jouw schaduwdoek bij ZONZ

Een schaduwdoek is een katoenen of polyester doek dat gebruikt wordt om schaduw te creëren. Een schaduwdoek verzacht het intense zonlicht en creëert een sfeervolle buitenruimte met een aangenaam licht. Tevens biedt een schaduwdoek verkoeling en bescherming tegen schadelijke UV-straling. ZONZ is al meer dan 10 jaar expert op het gebied van zonwering. ZONZ Sunsails kan jou helpen met het ontwerpen en samenstelling van jouw ideale schaduw- of winddoek.

Waarom een schaduwdoek?

Het schaduwdoek is relatief nieuw binnen de markt van zonwering. Het product biedt verschillende voordelen ten opzichte van de parasol. Het doek is bestand tegen weer en wind, het vergt weinig opbergruimte en het doek kan het hele zomerseizoen buiten blijven hangen. Bij ZONZ Sunsails kun je jouw schaduwdoek samenstellen naar eigen inzicht. Je hebt keuze uit verschillende kleuren, maten en materialen. Tevens kun je kiezen voor een doek met gelijke of ongelijke zijden en voor rechte of gecurvde zijden. Je creëert dus schaduw naar eigen inzicht!

Soorten schaduwdoek

Schaduwdoek is de meest gebruikte benaming voor moderne toepassingen binnen de zonwering. Zonnezeilen, schaduwzeilen of harmonicadoeken worden ze ook wel genoemd. Hieronder staan alle soorten schaduwdoeken op een rijtje:

  • Schaduwdoek waterdoorlatend: Een waterdoorlatend schaduwdoek is een doek met kleine gaatjes dat tot 95% beschermt tegen UV-straling. Door de gaatjes kan de regen door het doek heen en dat voorkomt een waterzak bovenop het doek. Dit schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.
  • Waterdicht Zonnezeil: Een zonnezeil is een waterdicht zonnescherm gemaakt van waterafstotend materiaal. Het zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft grotendeels onder het doek hangen. Heerlijk tijdens een zomerse avond.
  • Harmonicadoek: Een harmonicadoek is een flexibel waterdoorlatend of waterdicht doek voorzien van lamellen, dat over staaldraden open en dicht schuift. Je kunt op deze manier makkelijk wisselen tussen zon en schaduw.

Waarom een schaduwdoek van ZONZ?

ZONZ biedt een groot assortiment schaduwdoeken in standaard vormen, maar ook als maatwerk. Je bestelt het doek in jouw gewenste kleur, maat en vorm. Als expert in zonwering heeft ZONZ de ideale oplossing voor jouw schaduwbehoefte. Voor een groot assortiment ben je in onze webshop aan het juiste adres.

(340)