Schanskorven

Wat zijn schanskorven en wat zijn de voordelen ervan?

De populariteit van schanskorven in de tuin neemt snel toe. Er is zelfs sprake van een echte tuintrend die gelet op de vele voordelen een blijvend karakter krijgt. Een schanskorf als tuinafscheiding heeft een tijdloze uitstraling, maar biedt nog veel meer voordelen. Welke dat zijn ontdek je hier.

Duurzaam karakter van schanskorven

Een van de vele voordelen van schanskorven is dat deze een duurzaam karakter hebben. Het zijn steenkorven in de vorm van metalen korven die gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal. In de korf komen stenen en deze combinatie is duurzaam. Dat komt omdat deze originele tuinafscheiding bijvoorbeeld een leven lang meegaat. Bovendien vormen de stenen als opvulling natuurlijke materialen. Dat zorgt er ook voor dat de materialen te zijn hergebruiken en bijdragen aan het duurzame karakter. De schanskorven zijn enorm sterk en zijn niet kwetsbaar als er een stevige storm staat.

Enorm veel keuze qua uitstraling en tuinstijl

Een van de andere voordelen is dat schanskorven enorm veel mogelijkheden bieden als het gaat om de uitstraling. Daarom is er op een eenvoudige manier rekening te houden met de tuinstijl. Bijvoorbeeld met een Engelse cottagetuin of met een klassieke tuin net als met een Japanse tuin. Het soort stenen en materiaal voor een schanskorf varieert van natuursteen tot schors en keien. Uiteraard is er eveneens rekening te houden met de grootte van de stenen en met de kleur. Bovendien is er eveneens veel mogelijk als het gaat om het design en de ontwerpvrijheid. De hoogte van de schanskorven is variabel net als de breedte en de diepte ervan. Het is bijvoorbeeld een optie om in hoogte af te wisselen om op ooghoogte een doorkijk te realiseren.

Onderhoudsvrije tuinafscheiding

Als het gaat om het onderhoudsvrije karakter van schanskorven wint deze tuinafscheiding het van een houten schutting en haagbeplanting. Er is namelijk geen onderhoud in de vorm van het schilderen nodig, zoals bij een houten tuinafscheiding. Bij haagbeplanting als natuurlijke afscheiding is het nodig om deze regelmatig te snoeien. Dat hoeft bij schanskorven als tuinafscheiding allemaal niet.

Zijn er dan geen nadelen?

Uiteraard geldt dat er ook een aantal nadelen zijn. Schanskorven hebben een groot gewicht als deze zijn gevuld. Bij een hoge uitvoering is er daarom een stevig fundament nodig. Het is ook een tuinafscheiding die je niet zomaar even verplaatst. De nadelen wegen echter niet op tegen de vele voordelen die schanskorven met zich meebrengen.

Bron: Gabinova

(313)