De tuin weer zomerklaar maken

De eerste mooie lentedagen hebben we alweer gehad en daarmee is het tuinseizoen weer aangebroken. Lekker genieten van uw tuin is voor velen een vereiste voor de zomer. Echter is er vaak wel eerst veel werk aan de winkel omdat er in de wintermaanden achterstallig onderhoud is ontstaan. Logisch, maar in dit artikel geven we enkele tips om uw tuin weer snel zomerklaar te maken.

Snoeien van de hagen en bemesten gazon

Allereerst is het belangrijk om weer overzicht te creëren in uw tuin. Allereerst is snoeien daarbij belangrijk. Bij hagen is het verstandig om zelfs twee keer per jaar te snoeien in de zomer. Naast dat het heerlijk ruikt is het gezond voor uw haag, blijft deze mooi gedekt en daarmee verlengd u de levensduur.

Een ander belangrijk aspect is het bemesten van uw gazon. Ook voor uw gazon adviseren we om twee keer per jaar te bemesten. Handig is om eerst het onkruid en mos te verwijderen uit uw gazon voordat u gaat bemesten. Wanneer de mooie lange zomerdagen beginnen heeft u een keurig groene en gezonde gazon.

Water, water, water

Het klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar toch is het de meest voorkomende fout bij veel tuinen. Voorzie uw tuin van genoeg water. Met name een gazon, een nieuwe haag of nieuwe planten kunnen wel wat extra water gebruiken in de warme zomerdagen. Belangrijk is om niet op het warmste moment van de dag uw tuin te besproeien. Doe het vroeg in de ochtend of begin van de avond.

Hekwerk en schuttingen

Voor velen is de zomer ook een moment om te investeren in de tuin. Een nieuw hekwerk of houten schutting staat vaak hoog op het lijstje bij veel mensen. Verstandig is om eerst enkele offertes te vergelijken van diverse aanbieders. Dit aangezien de prijzen nogal kunnen verschillen en hierdoor bespaart u direct vele euro’s.

Tuinaanleg en tuinonderhoud

Niet iedereen heeft groene vingers en de meeste mensen hebben niet eens tijd om hun tuin te onderhouden. Wanneer u zichzelf hierin herkent is het verstandig om uw tuinonderhoud of tuinaanleg uit te besteden aan een gerenommeerd hoveniersbedrijf.

(95)