ZONZ

De voordelen van een glazen schuifdeur

Voor degenen die een luxe en stijlvolle uitstraling willen in hun interieur, biedt een glazen schuifdeur uitkomst. Glazen schuifpuien winnen steeds meer populariteit en dat is niet zonder reden. In dit artikel benoemen wij de voordelen van een glazen schuifdeur voor binnen- en buitenshuis. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing maken of een schuifpui aanschaffen interessant is voor jou.

Een praktische oplossing

Misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar een glazen schuifdeur is super praktisch! Je bespaart namelijk heel wat ruimte, omdat je geen rekening hoeft te houden met de draaihoek van een gewone draaideur. Natuurlijk moet er wel voldoende ruimte zijn om de schuifdeur zijwaarts te kunnen openen.

Stijlvol en ruimtelijk

Als je kiest voor een glazen schuifdeur, creëer je in één klap een optisch grotere kamer die sfeer ademt en er harstikke stijlvol uitziet. Daarnaast zorgt een glazen schuifpui ook voor een luxe uitstraling. Je kunt een schuifdeur gebruiken als afsluitdeur, maar we zien tegenwoordig ook interieurs waar het dient als scheidingsdeur tussen de living en woonkeuken, of de werkplek en living. Zeker in tijden waar thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, is het prettig om op een rustige plek te kunnen werken. Dat verhoogt ook de productiviteit. We kunnen dus wel stellen dat een glazen schuifdeur, in tegenstelling tot een conventionele deur, diverse toepassingen heeft. Zo zijn er ook glazen schuifwanden voor het balkon of terrasoverkapping. Zo maak je ook het buitenleven nog boeiender, want je ziet wat er buiten gebeurt.

Bespaar op stookkosten

Met een glazen schuifpui bespaar je ook op de stookkosten. Waar je in het verleden misschien behoorlijk hoge energiekosten kon verwachten, is dat vandaag de dag wel anders. Er wordt steeds meer dubbel glas gebruikt en dat isoleert natuurlijk veel beter dan enkel glas. Je kunt daarnaast rekenen op minder tocht en lawaai. Zo beperk je overlast en kun je nog prettiger wonen. Doordat je met een glazen schuifdeur veel meer lichtinval hebt dan bij een houten (binnen)deur, hoef je ook de lampen minder snel aan te doen. En ondanks dat ledverlichting hartstikke duurzaam is, is een lamp die uit staat natuurlijk nóg voordeliger.

(221)