Dit is waarom je vlonderplanken van composiet moet nemen

Een vlonder van kwaliteit is aanwinst in iedere tuin. Maar hoe kies je nou de juiste vlonderplanken voor het aanleggen van jouw terras? Het aanbod is breed en de prijzen liggen ook nog eens verdeeld over een redelijk breed spectrum. Toch zijn we van mening dat vlonderplanken van composiet de meest duurzame keuze zijn voor jouw tuin. Waarom? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Wat zijn vlonderplanken van composiet?

Composieten vlonderplanken zijn planken die in de basis bestaan uit een mix van houtvezels en thermoplastische kunststof. Klinkt ingewikkeld, maar het gaat eigenlijk zo: deze twee stoffen worden samengeperst in een vormpers, waardoor ze toch de vorm en uiterlijk van een echte hardhouten vlonderplank krijgen, zonder de bomen ervoor te hoeven kappen.

De voordelen van composiet vlonderplanken

Deze type vlonderplanken lijken dus op een natuurproduct, maar dragen toch andere voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje.

Composieten vloerplanken hebben weinig onderhoud nodig

Composieten vlonderplanken hebben, in tegenstelling tot hardhout, weinig onderhoud nodig. Dat betekent dat ze niet met olie behandeld hoeven worden. Ook in de winter zullen we composieten vlonderplanken het stukken beter overleven omdat ze gewoon sterker en weerbestendiger zijn dan hardhout.

Composieten vloerplanken verkleuren niet

Omdat composieten vlonderplanken van kunststof gemaakt worden en dus geen natuurlijk product zijn, kunnen dit type vlonderplanken niet verkleuren. Nog een voordeel wanneer broeierige zomers of gure winters zich voordoen.

Composieten vlonderplanken lijken op houten vlonderplanken

Het is al eerder genoemd, maar door de manier waarop dit type vlonderplanken gemaakt wordt lijken ze op de houten varianten. Het mooie is echter dat er geen kleurverschil in het maken zit en daardoor kun je een strak en egaal terras creëren, terwijl je toch die houtlook in de tuin behoudt. Je kunt ook kiezen voor een totaal andere kleur, zoals modern zwart of donkergrijs.

Composieten vloerplanken zijn ontzettend duurzaam

Misschien wel de belangrijkste redenen om de juiste keuze te maken en dus voor composiet te kiezen is de levensduur en prijs die samen gepaard gaat met duurzaamheid. Composiet mag dan wat duurder zijn dan hardhout, maar het heeft ook een veel langere levensduur. Daarnaast wordt composiet niet gemaakt van hout en worden er dus geen bomen gekapt voor het maken van jouw vlonderplanken. Dit maakt het een geschikte en duurzame keuze voor het terras in jouw tuin

(189)