Dit zijn de grootste voordelen van kunstgras

Als je jouw tuin onder handen gaat nemen, merk je al snel dat dit nogal wat tijd en geld gaat kosten. En dan de grasmat in het bijzonder. Je moet het elk jaar weer besproeien, maaien en verticuteren. Als je van mening bent dat een tuin is om in te genieten en niet om in te werken, kan een uitkomst gevonden worden in een natuurgetrouwe kunstgrasmat. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel hebben we de 3 grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Uitkomst voor mensen zonder groene vingers

Heb je weinig kaas gegeven van tuinieren en heb je absoluut géén groene vingers? Goed nieuws! Met een kunstgras mat hoef jij je geen seconde meer druk te maken of het gras dorre of kale plekken krijgt. Om nog maar te zwijgen over het zaaien, bemesten, maaien en sproeien van het gazon. Daar heb je bij een kunstgrasveld geen omkijken meer naar. Je hoeft je niet meer druk te maken over de plannen van de weergoden, want een kunstgrasveld is bestand tegen elke weersomstandigheid. Dat komt in het wisselvallige klimaat van Nederland wel van pas. We kunnen dus wel stellen dat kunstgras nagenoeg onderhoudsvrij is. Nagenoeg, want je wilt natuurlijk wel dat de grassprietjes de juiste kant op wijzen. Specialisten adviseren daarom om de kunstgrasmat eens in de 3 of 4 weken op te vegen. Dit hangt ook af van de mate van belasting. Ligt er vuil of viezigheid op het veld? Dan helpt het besproeien van het kunstgrastapijt om smerigheid en stof te verwijderen. Dat is niet veel werk, toch?

Geen last meer van allergieën

Het is weer de tijd van het jaar waarin de bloemen gaan bloeien, maar dat betekent ook dat hooikoortsklachten de kop op kunnen steken. Mocht je last hebben van hooikoorts, dan kan dit misschien wel de reden zijn waarom je overstag gaat. Eventuele hooikoortsklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon, want op een kunstgrasveld zul je van graspollen geen last hebben.

Ideaal voor kinderen (en speelgoed)

Bijkomend voordeel van kunstgras is dat het zeer geschikt is voor kinderen. Je kunt zelfs binnen het kunstgras-segment kiezen voor een veld met een extra valdemping. Bovendien kan een speeltoestel of zwembadje prima gecombineerd worden met kunstgras. De lengte van de grassprieten hebben overigens wel invloed op de kwaliteit van het kunstgrasveld. Daarom kan goedkoop al snel duurkoop worden, dus laat je vooraf wel goed informeren. Succes!

(113)