Het installeren van een buitenkraan

Om de tuin ook in de zomermaanden vochtig te houden, kan het slim zijn om een buitenkraan te plaatsen. Op de buitenkraan kun je vervolgens heel eenvoudig een tuinslang aansluiten om de verschillende borders of je gazon te besproeien. Zo voorkom je dat de planten tijdens de warme zomerdagen sterven. Daarbij is een buitenkraan handig als je bijvoorbeeld kippen of andere buitendieren hebt, als je een zwembad wilt kunnen vullen voor je kinderen, enzovoorts. Het plaatsen van een buitenkraan is vaak echter niet eenvoudig. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor, dat je een nieuwe aftakking van het leidingnetwerk onder je woning maakt? In dit artikel vertelt een ervaren loodgietersbedrijf je hier meer over.

Zelf een buitenkraan aansluiten blijkt vaak lastig

Met name wanneer je een buitenkraan op een muur wilt bevestigen, blijkt dit vaak bijzonder lastig te zijn. Een losse buitenkraan, bijvoorbeeld op een klein houten paaltje, is makkelijker te plaatsen. Op internet vind je complete stappenplannen, voor het aansluiten van zo’n kraan. Het is hierbij van groot belang, dat je let op de manier waarop de leidingen op elkaar aansluiten. Als er speling tussen de leidingstukken ontstaat, kan dit voor een vervelende lekkage zorgen. Vergeet niet om altijd eerst de hoofdkraan dicht te draaien en het water uit de leidingen te laten stromen!

Hulp van een loodgieter inschakelen

Verstandiger is het om voor het installeren van een buitenkraan, een loodgietersbedrijf in de buurt in te schakelen. Loodgieters beschikken over de benodigde hulpmiddelen, kennis en ervaring om de leidingen op de juiste wijze aan te sluiten. Ook kunnen zij de buitenkraan aan je buitenmuur bevestigen, zodat je deze niet op een los paaltje hoeft te monteren.

Wanneer de winter aanbreekt, is het belangrijk om de leidingen naar de buitenkranen af te sluiten. Zo voorkom je dat de leidingen knappen, als gevolg van grondvorst.

(152)