5 ongediertesoorten die je liever niet in huis hebt

Ongedierte komt in tal van verschillende vormen voor! Wanneer je regelmatig in de tuin aan het werk bent, zal dit je niet onbekend zijn. Bij veel van deze ongediertesoorten is de voortplantingssnelheid bijzonder hoog. Dit betekent dat je al snel te maken kunt krijgen met een ware ongedierteplaag in huis of in je tuin. Reden genoeg om alert te zijn op de aanwezigheid van ongedierte. Zo kun je het ongedierte tijdig door een professionele ongediertebestrijding laten bestrijden. In dit artikel zetten we de vijf meest ergerlijke ongediertesoorten voor je op een rijtje!

#1: muizen

De aanwezigheid van muizen in huis is niet alleen onhygiënisch! Ook kunnen muizen verschillende ziektes meenemen en voor schade aan je woning zorgen. Datzelfde geldt overigens voor de tuin, waar muizen bijvoorbeeld voor schade aan planten zorgen.

#2: mollen

Hoewel de mollen zich niet snel in huis zullen begeven, vormen ze wel een ergernis voor woningbezitters. De mollen zorgen voor een behoorlijke schade aan je plantenborders en het gazon.

#3: bedwantsen

Bedwantsen zijn dermate klein, dat je deze vaak niet met het blote oog ziet! Toch heb je ze liever niet in huis, aangezien ze voor vervelende, pijnlijke plekjes op je huid kunnen zorgen. Door je bedlinnen regelmatig te wassen, bestrijd je de bedwants.

#4: wespen

Niet alleen in huis zijn wespen bijzonder vervelend, ook in de tuin heb je ze liever niet. De wespen kunnen in huis op zoek gaan naar een plek om een nest op te bouwen, met alle gevolgen van dien.

#5: mieren

Mieren komen vaker buiten dan binnen voor, maar zullen het niet laten om via kiertjes bij je woning naar binnen te kruipen. Bepaalde mierensoorten kunnen voor pijnlijke steken zorgen. Daarbij is het bijzonder onhygiënisch, dat er mieren door je woning kruipen.

(96)