bouwafval

Is een objectvergunning bij verbouwen in Amsterdam nodig?

Voor een verbouwing of verhuizing heb je veel voorbereiding nodig. Je bent immers dagen kwijt aan de klus die je gaat uitvoeren en moet tevens rekening houden met de kosten die jij maakt. Daarnaast is het van belang om gebruik te maken van objecten, denk hierbij aan een verhuislift of een container. Meestal heb je hiervoor een objectvergunning nodig, aangezien je niet zomaar gebruik kan maken van materiaal dat in theorie gevaarlijk kan zijn. De objecten mogen ook niet zomaar op straat belanden. Vergeet verder niet om te kiezen voor een container huren in Amsterdam.

Melding van het object

Je hoeft niet voor ieder object een vergunning aan te vragen, vaak is een melding voldoende om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt met de gemeente. Het is tevens van belang om te kiezen voor een bouwafval container bij Paridon Containers, aangezien je hiermee al het puin kan opruimen. Voor een container is een melding voldoende en heb je geen vergunning nodig. Dit geldt tevens voor een mobiel toilet of voor een verhuislift. Daarnaast heb je enkel een melding nodig voor een rolsteiger of bouwhekken.

Voorwaarden voor een melding

Als je enkel een melding wilt maken moet het object in kwestie wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het object moet bijvoorbeeld niet te veel ruimte innemen en je mag maximaal drie objecten plaatsen. Deze regels kun je verder op het internet opzoeken, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Belangrijk is om te van tevoren te weten wat de afmetingen zijn en waar de objecten geplaatst mogen worden. Dit mag verder alleen gebeuren ten gunste van de verbouwing op tijdelijke basis.

Vergunning aanvragen

Als je niet aan de genoemde voorwaarden voldoet, dan moet je een vergunning aanvragen om daadwerkelijk gebruik te maken van een object. Dit is iets wat je bij de gemeente waarin je woonachtig bent kunt regelen. Het is belangrijk om deze aanvraag op tijd te doen, hierbij kun je denken aan een termijn van minimaal twee weken voordat je van het object gebruik wenst te maken. De kosten voor de vergunning bedragen 200 euro.

(2)