Hoe moet je je tuin onderhouden?

Het zonnetje begint te schijnen, de tuin begint te bloeien en de lente komt eraan, het is tijd om je tuin weer te onderhouden, een opknapbeurt geven of misschien zelfs helemaal opnieuw ontwerpen. Natuurlijk is het leuker om de tuin te onderhouden wanneer het zonnetje schijnt dan in de winterse kou. Vandaar dat veel tuinen er in de herfst en winter er bedroevend bijliggen. De kans is groot dat dit bij jou ook het geval is en anders zie je het wel bij tuinen van mensen uit jouw omgeving. De ene tuin wordt beter onderhouden dan de ander, maar hoe dan ook kan iedereen met een tuin nu weer flink aan de bak!

Je tuin goed onderhouden is net zo belangrijk als het huis schoon houden. Waarom zou je tuin wel een rotzooi mogen zijn maar je woonkamer niet? Een goed onderhouden tuin geeft je huis en buurt een goede uitstraling. Daarnaast nodigt het ook uit om in de zomer lekker buiten te zitten en bijvoorbeeld te genieten van een lekkere barbeque.

Wat moet ik doen om de tuin te onderhouden?

  • Heb je gras in de tuin? Zorg dat je het gras regelmatig maait.
  • Verwijder de dode planten en vervang ze door nieuwe.
  • Verwijder onkruid. Dit wordt door de meeste mensen als vervelende klus ervaren maar onkruid tussen de tegels is natuurlijk geen gezicht! Wil je dit niet handmatig doen met gereedschap, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn werkt ook tegen groene aanslag op je tegels of schutting.
  • Zelf composteren. Zelf je tuinafval composteren is goed voor het milieu, goed voor uw tuinbodem en ook nog eens goedkoop.
  • De bomen onderhouden. Deze moeten gesnoeid worden en vergeet de bladeren uiteraard niet op te ruimen.
  • Maak de tegels schoon. Een hogedrukspuit maakt dit gemakkelijk voor je. Vergeet de kapotte tegels ook niet te vervangen.
  • Ben je je tuin zat? Schroom niet om hem opnieuw in te richten. Het kost even tijd en moeite maar dan heb je ook een prachtige tuin!

(421)