tuinafval

Opties voor het afvoeren van tuinafval bij een tuinrenovatie

Ben jij druk bezig met het renoveren van je complete tuin en wil je daarvoor eerst je gehele tuin leeg halen? Dan zul je zien dat je erg veel tuinafval zult hebben na afloop. Je wilt uiteraard dat dit eerst allemaal wordt afgevoerd voordat je weer begint met de heropbouw van je tuin. Hieronder daarom enkele opties voor het afvoeren van tuinafval bij een tuinrenovatie.

GFT container

Een groenten, fruit en tuinafval container oftewel ‘een groene bak’ genoemd in de volksmond, hebben de meeste mensen wel in hun tuin staan. Echter kan hier maar een beperkte hoeveelheid tuinafval in gegooid worden en je wilt tenslotte wel gewoon door kunnen gaan met het heropbouwen van je tuin na het compleet leeg trekken ervan. Dit is dus meer een optie voor een gedeeltelijke of kleine tuinrenovatie.

Milieustraat/stort

Bij de milieustraat of stort in jouw gemeente hebben ze vaak ook een gedeelte waar je tuinafval kunt afvoeren. Je kunt het tuinafval in een aanhangwagen gooien en deze achter je auto bevestigen. Zorg er wel voor dat het afval is afgedekt met een net of doek, zodat je geen tuinafval op de weg kunt verliezen. Je kunt hier namelijk hoge boetes voor krijgen! Vaak kosten het niets of een kleine bijdrage om je tuinafval te lossen bij een milieustraat of stort. Heb je veel tuinafval? Dan is één of twee keer heen- en weer rijden vaak niet genoeg. Echter ben je daarna wel al je tuinafval kwijt en kun je weer verder met de opbouw van je tuin! Kleine stukken puin mag je hier vaak ook afvoeren. Heb je heel veel puin af te voeren? Huur dan tijdelijk een container via Puincontainershop.nl. Dit scheelt je ontzettend veel tijd bij het afvoeren van het tuinafval naar de milieustraat.

Containers huren

Heb je heel veel tuinafval en beschik je niet over een aanhanger om het tuinafval zelf af te voeren? Huur dan een afvalcontainer speciaal bestemd voor tuinafval om al het afval eenvoudig in de container te kunnen gooien en deze vervolgens op te laten halen. Heb je ook je tuinhuis of oude veranda gesloopt? Dan is een hout container op Puincontainershop.nl een goede optie om tijdelijk te huren en hierin al je houten materialen te gooien en vervolgens op te laten halen.

(10)