Afbeelding van een tuin met water

Wandel vanuit tuin naar huiskamergeluk

Creëer een luxe uitstraling in je woonkamer

De afgelopen tijd hebben we veel meer tijd in huis doorgebracht dan dat we gewend zijn. Naast dat je iedere dag de lekkerste recepten thuis kunt koken, breng je ook een stuk meer tijd door in je woonkamer. Luie avonden bij de haard, films kijken op de bank en af en toe wat gasten over de vloer. Doordat je zo veel tijd doorbrengt in deze ruimte, is het prettig om af en toe je woonkamer een kleine make-over te geven. Het is immers één van de eerste ruimtes die je ziet bij het betreden van je huis. Gelukkig hoef je niet veel geld uit te geven om een luxe uitstraling te creëren. Met onderstaande tips helpen we je graag een handje.

Goede verlichting

Een klein spotje aan het plafond of een sfeerlampje in de hoek van de woonkamer. Ondanks dat verlichting één van de belangrijkste concepten is om een ruimte sfeer te geven, wordt dit onderdeel vaak over het hoofd gezien. Om diepte te geven aan een ruimte dien je verschillende lichtbronnen te gebruiken. Zo kun je een tafellamp inruilen voor een hanglamp en daarnaast kun je ook kiezen voor het toevoegen van dimmers waardoor je zelf de verlichting kunt regelen. Kies je vanavond voor een warme, gezellige uitstraling?

Schuifpuien

Wanneer de muren op je afkomen en je graag je woning optisch wil vergroten, dan kun je kiezen voor een schuifpui. Hoe meer ramen je in je huis hebt, hoe groter je huis lijkt. Aluminium schuifpuien hebben de uitstraling van staal en zorgen voor een licht en ruimtelijk gevoel wat gelijk weer bijdraagt aan een stukje luxe in je huis. Met een schuifpui lever je geen extra ruimte in op je terras of in je woonkamer. Wist je dat er honderden verschillende kleuren beschikbaar zijn voor je schuifpui? Zo kun je een kleur kiezen die helemaal past bij de uitstraling van jouw woonkamer.

Textuur toevoegen

Door verschillende texturen te implementeren in je woonkamer kun je zorgen voor een bepaalde luxe uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld hout, glas, metaal en geweven materialen gebruiken om een gave look te creëren. Zo kun je kiezen voor fluwelen kussens, een bank van wol of kwaliteitsleer of een metalen tafel. Wanneer je een klein budget hebt, maar toch je woonkamer een fijnere uitstraling wilt geven, dan kun je ook kiezen voor een velours deken of schapenvacht op de bank. Pimp de kussens op je eettafel stoelen met grof gebreide hoesjes of zet leuke houten accessoires op tafel. Door het combineren van diverse texturen kun je je huis net die extra touch geven.

(46)