Wicker loungeset

Welke buitenmeubels gebruik ik werkelijk?

Een tuin of terras inrichten is verre van eenvoudig. We zijn snel geneigd om buitenmeubels te kopen zonder echt na te denken of we ze ook daadwerkelijk gebruiken. Het is dus een goede zaak om vooraf af te vragen wat de behoefte werkelijk is.

Waar is behoefte aan?

Is er behoefte aan een schommelstoel of is het kopen van twee dure ligbedden noodzakelijk? Wie gaat er elke zomerse dag schommelen en hoeveel tijd worden de ligbedden gebruikt? Een tuinset bestaat uit een tafel en minimaal vier of meer stoelen. Hebben we al die stoelen regelmatig bezet of zitten we eigenlijk het meest met zijn tweeën aan de buitentafel.

De ruimte bepaalt de indeling

De meeste mensen hebben een bescheiden buitenruimte. Die moet dus efficiënt ingericht worden met de juiste buitenmeubels. Kies liever voor een bescheiden loungestoel tuin set die je regelmatig gebruikt in plaats van een zespersoons loungeset die alle ruimte opslokt, maar die dikwijls gedeeltelijk gebruikt wordt. Op die wijze blijft er ruimte voor een bistro set of een fraaie plantenbak.

Kleine buitenmeubels

Bistro kennen we allemaal als fragiele Franse metalen meubeltjes. Mooi om te zien, maar het zitcomfort is niet echt geweldig. Bij tuinmeubels wordt de term gebruikt om aan te geven dat het gaat om meubels die geschikt zijn voor kleine ruimten. Dit geldt ook voor loungebanken bijvoorbeeld van wicker. Het zijn dan dikwijls driedelige sets bestaande uit twee zitplekken en een tafel.

Slim indelen geeft ruimte

Een kleine ruimte wordt ook goed gebruikt als meubels die je niet gebruikt eenvoudig opgeruimd kunnen worden. Stoelen en een tafel kunnen ingeklapt worden en bijvoorbeeld aan haken opgehangen worden of de stoelen zijn stapelbaar. Zo krijg je ruimte om een ligstoel of ligbed te plaatsen om te kunnen zonnen. Tafeltjes kunnen ook gehangen worden aan de reling. Er is zelfs een relingbarbeque. Plantenbakken die over de reling worden gehouden nemen geen ruimte in, maar zorgen wel voor het nodige groen.

Slim inrichten is nadenken over wat je werkelijk nodig hebt. Dat geldt voor de woning, maar zeker ook voor jouw buitenplek.

(117)