Een zwembadoverkapping een luxe of een noodzaak?

Er zijn tegenwoordig steeds meer personen die een zwembad in de tuin willen hebben, indien er de plaats voor is. Je moet er niet alleen de plaats voor hebben maar, ook de tijd. Een zwembad heeft een goed onderhoud nodig. Vooral een goede overkapping is, vooral in het najaar, noodzakelijk als de bladeren gaan vallen. Je moet het zwembad dagelijks schoonhouden. Wanneer je een overkapping hebt, zal het water niet alleen schoner blijven maar, ook beter de juiste temperatuur vasthouden. Indien je een goede overkapping hebt, met een hoge isolatiewaarde, blijft het water gedurende een langere tijd op temperatuur. Je kunt met een goede overkapping nog heerlijk lang in de herfst gebruik maken van het zwembad. Je moet lang van een zwembad in je tuin kunnen genieten. Een overkapping is dus geen luxe maar een noodzaak.

De overkapping
Je zou kunnen besluiten om je zwembadoverkapping zelf te maken. Je kunt hiermee veel geld besparen. Om echter een goede overkapping te kunnen maken, moet je wel handig zijn. Je zal eerst alles moeten uittekenen en nagaan welke materialen je allemaal nodig hebt. Voor een zwembadoverkapping moet je ervoor zorgen dat je rechtop in kunt lopen. Pas dan kun je gemakkelijk van de overkapping profiteren. Ook moet je hem tijdens de warme zomerdagen open kunnen doen om te genieten van de zonnestralen. Omdat je het misschien te moeilijk vindt, zou je kunnen proberen om een tweedehands overkapping aan te schaffen. Als je geluk hebt, staat er misschien wel een op marktplaats.nl Er staan soms wel overkappingen op. Vaak zal je de maat van de overkapping aan moeten passen maar dat is natuurlijk altijd mogelijk.

Afdekfolie.
Wanneer je het bouwen van een zwembadafdekking niet ziet zitten en je zwembad toch schoon wilt houden, zou je een afdekfolie kunnen gebruiken. Dat is veel goedkoper dan een overkapping. Voor ongeveer €100,- heb je vaak al een goede folie voor je zwembad. Wanneer je deze kunt op- en afrollen is het vuil worden door vallende bladeren goed tegen te houden.

Soorten
Indien je toch besluit om een zwembadoverkapping aan te schaffen, kun je er beter een nemen van een goede kwaliteit. Je moet eerst wel nagaan welke soort het beste bij je zwembad past. Wil je, als hij gesloten is er rond kunnen blijven lopen, heb je een andere nodig dan bij een die alleen dient om af te sluiten. Met een zwembadoverkapping waarbij je rond kunt lopen, heb je altijd meer bewegingsruimte en om te genieten van je zwembad.

 

(270)