4 DIY projecten in de tuin met hout

Het gebruik van hout in de tuin zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. En er zijn genoeg projecten waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. In deze blog delen we 4 voorbeelden van projecten voor in de tuin: van containerberging tot moestuinbak.

Project #1: containerberging

Een afvalcontainer is iets wat je niet in het zicht wil zien staan in je tuin. Met een houten containerberging zorg je ervoor dat afvalbakken je zicht niet ontsieren. In plaats daarvan zie je een mooie houten constructie in je tuin staan! Ook staan containers droog en heb je minder overlast van insecten in de buurt van de containers. Voor het maken van een containerberging komt elektrisch gereedschap zeer van pas. Bij deze klus heb je (naast houten planken, schroeven en scharnieren) een boormachine, schroefmachine en elektrische zaag nodig. Zo creëer je binnen no-time een plek om je containers op te bergen.

Project #2: houten fietsenrek

Nog een project waar een boormachine, zaag en schroefmachine zeer van pas gaan komen: een houten fietsenrek. Zo stal je jouw fietsen handig én veilig in eigen tuin. En door het gebruik van hout zorgt dit ook nog eens voor een natuurlijke uitstraling in je tuin.

Project #3: moestuinbakken

Het verbouwen van plantjes is eigen tuin is een echte trend. En een moestuinbak, die maak je gemakkelijk zelf met hout. Ook voor deze klus gebruik je een boormachine, schroefmachine en een zaag voor het op maat zagen van de planken. Bepaal de maten van de bak, schroef de planken aan elkaar, zorg voor extra versteviging in de verbindingen en plaats een worteldoek op de bodem. Met een raster verdeel je de vakken in de bak. Tot slot plaats je de plantjes erin en klaar is je moestuinbak!

Project #4: houtopslag

Heb je buiten een vuurkorf staan? Of binnen in huis een openhaard? Dan is het altijd de vraag waar je het hout netjes kan bewaren. Onze tip: maak zelf een hout opslag! Zo blijft het hout niet alleen droog, maar ligt het ook overzichtelijk en netjes op één plek. De eerste stap is het op maat zagen van de planken en balken. Je kunt het hout ook kloven met een houtklover. Vervolgens monteer je de zijpanelen, staanders en lengtebalken. Het is slim om bovenop een dakplaat te bevestigen, die iets uitsteekt. Zo zorg je voor de beste waterafvoer en wordt het hout niet nat.

(127)