loungeset in de tuin

Je zomertuin klaarmaken tijdens de coronacrisis

Het is volop lente met mooie dagen maar helaas zitten we in een coronacrisis. Deze nare crisis hoeft echter geen beletsel te zijn om lekker de tuin in te gaan en te zorgen dat je er straks van de zomer  heerlijk van kunt genieten. De zomer ligt voor de deur en over een tijdje kun je weer lekker met een boek in de tuin zitten.

Je vrienden en familie misschien nog een beetje op een afstandje, maar met je smartphone kun je toch veel en vaak je contacten onderhouden. Snel de werkhandschoenen aan en de tuin in! Je maakt eerst even een goed ommetje door je tuin om te kijken wat er allemaal gebeuren moet. Gras maaien, aarde schoffelen, hier en daar wat snoeien en knippen. Vegen, borstelen en… een nieuwe loungeset voor in de tuin!

Gras

Het is nu de tijd om eens kritisch naar je gazon te kijken. Dat kun je vanaf je loungeset doen maar het is beter om er op te gaan staan. Is het nog steeds fris groen en levendig? Ga eerst maar eens lekker maaien totdat het ongeveer 4 cm hoog is. Vul eventuele kale plekken aan met graszaad. Dat kan nu perfect. Snel heb je weer een mooi gazonnetje.

Terras

Op het terras, waar je oude tuinstoelen staan, komt straks je mooie tuin loungeset. Even afwachten of je er in de zomer alweer met vrienden van kunt gaan genieten, maar de verwachtingen gaan de goede kant op. Je kunt nu vast wel je terras een goede schoonmaakbeurt geven en als het tegels zijn is het huren van een hogedrukreiniger misschien een idee. In ieder geval de barbecue poetsen en klaarzetten, je weet nooit… Verder is het nu de beurt aan het onkruid in de tuin en tussen de tegels. Goed alles verwijderen met een schoffel of een schepje. Daarna mooi harken en je tuin begint er weer fantastisch uit te zien. Haal dorre en dode takken uit je struiken en je bomen. Je heg knippen en dan lekker opruimen. Alle blaadjes, afgeknipte takjes en restjes onkruid hark en bezem je heerlijk weg. Hup, de groencontainer in en weg ermee. Nu is je zomertuin helemaal lekker klaar voor de mooie zomer die er aankomt!

(237)