Beregening installeren in uw tuin

Een van de belangrijkste eisen voor een mooie groene tuin is natuurlijk dat de planten voldoende water krijgen. In het grootste deel van het jaar is dit in Nederland geen enkel probleem. Er zal dan namelijk genoeg regen vallen om de tuin vochtig te houden. In de zomerperiode is het echter wel noodzakelijk om zelf nog extra water te geven. Dit kunt u doen door met een gieter alle planten langs te gaan, maar bij een grote tuin met meerdere planten, bloemen en een grasmat is dit een lastige taak. Een optie is om een loodgieter beregening te laten installeren in uw tuin. Het is verstandig om een loodgieter in te schakelen voor deze klus omdat de waterleidingen goed moeten worden aangesloten. Wanneer u buiten geen wateraansluiting heeft kan de loodgieter dit voor u installeren.

Werking van een beregeningsinstallatie

Met beregening installeren in uw tuin, bedoelen we de installatie van een systeem waarmee het groen in uw tuin van water wordt voorzien. De beregeningsinstallatie is een systeem van verschillende leidingen die over uw tuin zijn verdeeld. Het grote voordeel van een dergelijke installatie is dat u enkel de kraan hoeft open te zetten en het bewateren zal vervolgens in gang worden gezet. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een computersysteem die automatisch het water aan- en uitzet.

Rekening houden met waterbehoefte

Zoals u waarschijnlijk al weet hebben niet alle planten, bloemen of graszoden evenveel water nodig. Sommige planten kunnen prima een periode van droogte overleven, terwijl bloemen en gras hier meestal wat meer moeite mee hebben en in de zomer regelmatig van water voorzien moeten worden. Bij het installeren van beregening in uw tuin wordt rekening gehouden met de waterbehoefte van de verschillende planten. Het systeem kan zo gemaakt worden dat bepaalde delen van de tuin meer water krijgen dan anderen. Hierdoor zorgt u dus voor de meest ideale omstandigheden van het groen in uw tuin. Het gevolg is dat u het hele jaar door van een groene tuin kunt genieten.

(72)