Geef je tuin de aandacht die het verdient!

Om het gehele jaar met veel plezier in de tuin te kunnen zitten, is het belangrijk dat je deze zorgvuldig blijft onderhouden. Niets is immers zo fijn om wakker te worden en met een glimlach naar de tuin te kunnen kijken. Nee, en dan niet het idee dat je nog onkruid moet wegplukken of de verlichting eens moet maken. We zijn gekluisterd aan huis, dus de aandacht die je aan jezelf geeft, mag je ook best aan de tuin geven. Maar waar moet je dan aan denken?

(Tuin) verlichting

De bouwmarkten hangen er vol mee! Je hebt tegenwoordig zo veel verschillende soort tuinverlichting dat je bijna niet meer weet waar je moet beginnen. We begrijpen dat maar al te goed. Tuinverlichting moet niet alleen functioneel (& veilig) zijn, maar ook mooi en niet te veel verbruiken. Zo kun je denken aan LED-lampen. LED staat voor Light Emitting Diode, ofwel minder gebruik aan energie dan een gloeilamp of spaarlamp. Dit is niet alleen duurzaam voor je tuin, maar je bespaart hiermee ook een hoop geld! LED inbouwspots voor buiten komen uitstekend tot hun recht in jouw tuin. Van tuinpad tot de veranda tot sfeerverlichting!

Natuurlijk groen!

Struiken, heggen, bomen, vijvers en bemesting. Een rijtje vol. Maar waar moet je nu starten? Het is belangrijk dat bepaalde taken op het juiste moment gebeuren. Zo start het nieuwe groeiseizoen van de vijver in de lente, waarbij je in maart, april en mei het juiste onderhoud moet uitvoeren om de basis te leggen voor een mooie vijver. Heggen snoeien kun je daarentegen het beste in de koude wintermaanden doen om een mooi resultaat te ontvangen. VT wonen helpt je een handje met hun tuinkalender. Deze kun je hier vinden!

Een tuin vol wilde dieren

Een tuin vol wilde dieren en dat midden in de stad? Zelfs een stadstuin kan in het najaar een kleine wilde dierentuin zijn. Maar, wel als je daar wat voor doet. Met de juiste planten kun je het aantrekkelijk maken voor dieren om er te gaan wonen. Kleine tuindieren zijn gek op rommelige tuinen met veel plantjes, een vijver en struiken als een vlinderstruik. Je kunt hiervoor een klein rommelhoekje maken in je tuin. Als er lieveheersbeestjes zijn, laat de planten dan nog volop groeien. Ze eten namelijk bladluizen wat er voor zorgt dat de jonkies zich vol kunnen eten voor de wintermaanden.

(29)