Kamerplant Calathea

Hoe verzorg ik plant Calathea

De Woonplant van de maand mei is catchy Calathea crocata. Een onvermoeibaar bloeiende kamerplant die je interieur perfectioneert en uitstraling geeft. Ze heeft elegant blad én pakt uit met sierlijke, oranje bloemen. Als je er een beetje gevoel voor hebt, kun je zelfs twee keer van de Calathea-bloemen genieten. Anno nu is er crocata-keuze in enkele gedaanten, ieder met een eigen stijlnuance. De glamour van deze woonplant zet je zo in vuur en vlam.

Verscholen paarssurprise
Iedere Calathea crocata koketteert met een donkergroen, mysterieus glansblad en oranje getinte bloemen die lijken op vuurpijlen: de perfecte balans tussen extravagantie en ingetogenheid. Met verschillen in kleurintensiteit, compactheid en kleuren, zoals een paarsgekleurde bladonderzijde. Je kunt gaan voor eye-catchers op bescheiden formaat of groot – tot wel 70 cm!

Bloei, cool down en bloei
Calathea crocata houdt van een beetje pootje baden: zet haar op ongeveer 2 cm water in een hippe waterdichte schaal of pot. Ze doet het prima uit de felle zon en uit de tocht. Geef iedere maand plantenvoeding… en de Calathea crocata bloeit ongeveer twee maanden. Daarna neemt ze ongeveer negen maanden rust: zorg dan voor een wat kouder plekje met minder licht en houd de Calathea droog… Er ontstaan dan nieuwe scheuten en vervolgens laat je de nieuwe bloemen ontwaken en stap je over op de normale verzorging.

Verzorgingstips
De gedistingeerde bloemenvuurpijlen van Calathea crocata zijn een highlight om mee te stylen. Naast de populaire crocata-versie zoals ‘Tassmania’ is er ook Calathea keus die zonder bloemen de trend zet. Zoals ‘Freddie’ een trendy gast in streepjespak en ‘Medallion’, een lady met voluptueus blad. De bladvormen, -formaten, -tekeningen en -stelen lopen sterk uiteen. De Calathea-clan is verkrijgbaar bij bloemisten en tuincentra.

(344)