Ontdek de verschillende stijlen voor je achtertuin

Wil je een nieuwe tuin en ben je benieuwd naar de verschillende stijlen die je kunt toepassen in je achtertuin? Je kunt alle kanten op, maar de meest populaire stijlen zijn toch wel natuurlijk, landelijk en modern. Deze stijlen hebben hun eigen kenmerken en passen vaak ook bij de rest van je huis. Ontdek hier de verschillende stijlen voor je achtertuin en achterhaal de mooie elementen die bij elke stijl passen. Met deze designs kun je je tuin een eigen karakter geven, waar je nog lang van kunt genieten.

Een natuurlijke tuin

Met een natuurlijke tuin heb je als doel zoveel mogelijk dierenleven naar je tuin te halen. Een natuurlijke tuin kenmerkt zich door de hoeveelheid bloemen, bladeren en bessen. Zorg voor een complete en veilige leefomgeving van de bezoekers in je achtertuin en zorg voor beschutting, maar ook een plek om voort te planten. Een natuurlijke tuin staat grotendeels vol met planten en is zeker niet netjes, maar geeft een wat rommelige indruk. Een vijver is een onmisbaar element in een natuurlijke tuin.

Landelijk en idyllisch

Landelijke tuinen zijn vaak groot en weids. Je kunt bij een landelijke tuin gebruik maken van de functionele elementen zoals een terras, die je dicht bij het huis plaatst. Naarmate je verder de tuin binnenloopt, zie je steeds meer de invloeden van het omringende landschap. Een landelijke uitstraling krijg je met gebruik van planten als knotwilgen of hagen. Ook een boomgaard geeft je tuin echt een landelijke look. Water in de vorm van een vijver past ook goed bij de landelijke stijl. Daarnaast krijgt je achtertuin met een veranda een echt idyllisch gezicht. Heb je interesse in deze stijl? Laat je adviseren door bijvoorbeeld een tuinman uit Roosendaal of een andere plaats in Nederland.

Strak en modern

Een veelgebruikte stijl voor de achtertuin is modern. Een moderne achtertuin kenmerkt zich door het gebruik van strakke lijnen en geometrische vormen. Ook vormen tuin en huis in deze stijl vaak een eenheid. In een moderne achtertuin vind je dan ook vaak een groot loungeset, veel bestrating en weinig beplanting. Dit maakt een moderne tuin dan ook zeer onderhoudsvriendelijk. In het kader van onderhoudsvriendelijkheid is het dan ook aan te raden om betrouwbare planten uit te kiezen die weinig aandacht nodig hebben.

(78)