Schaduwdoek

Schaduw creëren naar eigen inzicht

ZONZ is al meer dan 10 jaar expert in schaduwdoeken. Schaduwdoeken zijn katoenen of polyester doeken die gebruikt worden om schaduw te creëren. Het is een mooi, betaalbaar en functioneel alternatief voor de parasol. De schaduwdoeken op maat zijn volledig naar eigen smaak online te ontwerpen en bestellen. Je kunt kiezen uit de vorm, afmetingen, materiaaltype, kleur en bevestigingsmaterialen. Zo creëer je schaduw naar eigen inzicht.

De voordelen van een schaduwdoek

Een schaduwdoek is een relatief nieuw product binnen de markt van zonwering. Het product kan dienen ter vervanging van de parasol. Een parasol vergt veel opbergruimte, moet beschermd worden tegen slecht weer en kan omwaaien. Bij gebruik van een schaduwdoek staat er geen parasolvoet meer in de weg en het doek is bestand tegen weer en wind, dus kan het hele zomerseizoen buiten blijven hangen. 

Welk schaduwdoek kies ik?

Schaduwdoek is de meest gebruikte benaming voor moderne toepassingen binnen de zonwering. Zonnezeilen, schaduwzeilen of harmonicadoeken worden ze ook wel genoemd. Hieronder staan alle soorten schaduwdoeken op een rijtje:

  • Een waterdoorlatend schaduwdoek is een doek met kleine gaatjes dat tot 95% beschermt tegen UV-straling. De gaatjes zorgen ervoor dat de regen door het doek heen kan en dat voorkomt een waterzak bovenop het schaduwdoek. Dit schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.
  • Een waterdicht zonnezeil is een zonnescherm dat gemaakt is van waterafstotend materiaal. Het zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft grotendeels onder het doek hangen. Heerlijk tijdens een zomerse avond.
  • Een harmonicadoek is een flexibel waterdoorlatend of waterdicht doek voorzien van lamellen, dat over staaldraden open en dicht schuift. U kunt op deze manier makkelijk wisselen tussen zon en schaduw.

Onder een waterdicht zonnezeil zit je lekker droog

In Nederland wil het weer nog wel eens omslaan. Als je tijdens een regenbui lekker droog wilt zitten, is een waterdicht zonnezeil een goede oplossing. Tevens beschermt het zeil jouw tuinset en -accessoires tegen de regen. In tegenstelling tot een parasol die je binnen moet halen, kun je het zonnezeil tijdens slecht weer laten hangen.

Een harmonicadoek van ZONZ

Een harmonicadoek kun je makkelijk plaatsen in een pergola of tussen twee muren. De doeken zijn bestand tegen weer en wind, dus er is geen nood aan de man, wanneer je het doek vergeet in te halen. Een harmonicadoek houdt 95% van de schadelijke UV-straling tegen, waardoor het mogelijk wordt om onbezorgd in de tuin te zitten. Er is keuze uit verschillende standaard of maatwerk harmonicadoeken, dus je kunt kiezen voor het doek dat perfect in jouw tuin past.

Waarom een schaduwdoek van ZONZ?

Een schaduwdoek is praktisch, duurzaam, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. De schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten. U kunt kiezen uit een waterdicht of waterdoorlatend doek met gecurvde of met rechte zijden. U kunt uw schaduwdoek creëren naar eigen inzicht en smaak.

(160)