Bloementuin

Wat te doen met je voortuin

Bijna alle huizen hebben naast een achtertuin ook nog een voortuin. Allebei zijn ze waardevol voor het huis wat dus betekent dat je ze goed moet verzorgen. Daarom is het ook nog is belangrijk om ze goed in te richten. Je kunt dat op verschillende manieren doen van stenen tot planten. Je vindt altijd wel iets passends.

De grond

Als eerst kies je een geschikte grond voor de tuin. Dat kunnen verschillende dingen zijn. Zo zijn de bekendste ondergronden grind, stenen en gras. Met tuintegels krijg je een moderne strakke look en het is nog eens onderhoudsvriendelijk. Je kunt er een pad mee aanleggen of gewoon heel de tuin betegelen. Verder kun je ook nog gebruik maken van grind wat voor meer dynamiek zorgt. Let er wel op dat je er een dikkere laag op legt. En als laatste heb je ook nog gras. Het is wel belangrijk dat je het goed bijhoudt zodat je een mooie look krijgt.

Eromheen

Natuurlijk heeft elke achtertuin wel schuttingen in verband met privacy redenen. Dat is in de voortuin niet zo belangrijk maar het is wel fijn om je voortuin gekadert te hebben. Dat kun je op verschillende manieren doen. Zo heb je hekken die een minimalistische look geven aan jouw tuin. Je kunt ze in verschillende kleuren, vormen en formaten. Zo heb je altijd wel een leuk sierwerk voor jouw tuin. Verder kun je ook nog haagplanten van beukplanten.nl als kadering gebruiken. Dat geeft jouw tuin een natuurlijke look.

Wat nog meer?

Naast een passende ondergrond en omkadering kun je nog meer toevoegen aan jouw voortuin. Neem bijvoorbeeld een leuk houten bankje, waarbij je een gastvrije sfeer laat zien. Verder kunnen bloemen ook niet ontbreken zo krijg je in de zomer een zomerse tuin.

Extra tips

Let erop dat je je tuin goed blijft onderhouden. Een slecht onderhouden tuin geeft namelijk ook een slechte indruk van je tuin. Dat betekent dat je alles wat groeit goed moet bijknippen en onderhouden. Dat geldt vooral voor een grond van gras en een haagplanten als omkadering. Zo krijgt iedereen ook een goede indruk van jouw tuin.

(69)