Afbeelding van een tuin met water

Tips voor de aankoop van een terrasoverkapping

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan de buitenruimte. Of dit te wijten is aan de pandemie of dat we onze tuinen simpelweg meer waarderen, het heeft er in ieder geval toe geleid dat terrasoverkappingen populairder zijn dan ooit. Overweeg jij ook een terrasoverkapping te plaatsen? In dit artikel lees je waar je aan moet denken als je een terrasoverkapping aan wilt schaffen.

  1. Functie

Waarvoor (en wanneer) wil jij de terrasoverkapping gebruiken? Dat is de eerste vraag waar over na moet denken. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige aanbouw of veranda om onder te kunnen zitten als het regent, maar kun je ook een volledige ‘tuinkamer’ aan laten bouwen of kiezen voor een tuinhuis met een overkapping eraan. Op die manier kun je het hele jaar door comfortabel van het buitenleven genieten. 

  1. Formaat

Vervolgens moet je bepalen hoe groot de terrasoverkapping dient te zijn. Vaak zijn mensen geneigd om voor een kleine(re) overkapping te kiezen. Dit is immers goedkoper en je houdt dan nog meer ruimte over in de tuin. Echter moet je je beseffen dat je al een overkapping van zo’n 3,5 meter diepte nodig hebt als je er een grote eettafel onder wilt kunnen plaatsen én iedereen droog wilt kunnen houden. 

  1. Materiaal

Terrasoverkappingen zijn doorgaans gemaakt van hout of van aluminium.

  • Houten terrasoverkapping: Heeft een warme uitstraling, is relatief voordelig geprijsd en eenvoudig zelf te plaatsen. Hout vergt echter wel behoorlijk veel onderhoud om de kwaliteit te kunnen bewaren.
  • Aluminium terrasoverkapping: Heeft een moderne uitstraling, gaat lang mee en is zeer onderhoudsvriendelijk. Een aluminium terrasoverkapping is echter wel prijzig.

 Wil je een terrasoverkapping aan de woning plaatsen? Vergeet deze dan niet te funderen. Het is immers zo: verzakt de overkapping, dan heeft dit ook effect op de gevel van je woning.

  1. Advies

Wil je jouw opties verkennen? Laat je dan eens adviseren door een specialist. Door het hele land zijn specialisten in terrasoverkappingen te vinden, zoals specialist in overkappingen in Haaksbergen ‘TwenteWood’. Een specialist denkt uitgebreid met je mee over een overkapping-op-maat, zodat je ongetwijfeld een terrasoverkapping vindt die aansluit bij jouw tuin en jouw wensen.

(106)