barbecue

Zo creëer je onderhoudsvriendelijke tuin

Voor veel mensen is de tuin een van de fijnste plekken thuis. Wanneer je veel aandacht en geld besteed aan het aanleggen van een sfeervolle tuin wil je ook dat deze mooi blijft. Het zou zonde zijn als je alle moeite voor niks hebt gedaan. In de zomer lekker in de tuin zitten rond de barbecue met vrienden en een goed glas wijn. Het leven kan mooi zijn. Het nadeel is dat een tuin vaak veel onderhoud nodig heeft en niet iedereen heeft hier zin in of tijd voor. Wat je daarom kunt doen is ervoor zorgen dat je tuin zo weinig mogelijk onderhoud nodig heeft. We geven je een aantal tips zodat je dit ook zelf kunt toepassen in je tuin.

Terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping is multifunctioneel. Veel mensen kiezen hiervoor omdat het er mooi uitziet of om regen en zon tegen te houden. Buiten dat zorgt een terrasoverkapping er ook nog eens voor dat je terras langer netjes blijft. Wanneer er constant regen of blaadjes op je terras komen gaat het er al snel een stuk minder goed uitzien. Een terrasoverkapping biedt hiervoor uitkomst. Een terrasoverkapping van kunststof of aluminium heeft geen onderhoud nodig en gaat enorm lang mee. Hoewel hout over het algemeen wat sfeervoller is. Wie dus helemaal geen onderhoud wilt hebben kan dus het beste kiezen voor de eerste optie.

Carports

Net als bij een terrasoverkapping kan een carport je veel tijd en moeite besparen. Eigenlijk zorgen carports er niet perse voor dat je minder onderhoud aan je tuin hoeft te doen maar wel minder onderhoud in het algemeen. Naast je auto en fietsen kun je er allerlei spullen onderzetten die niet vies mogen worden. Hierdoor zal je auto schoon blijven en ook is een carport goed om de goede conditie van de auto te waarborgen, zware weersomstandigheden zullen geen invloed hebben op je auto met een carport.

Bestrating

De juiste soort bestrating kan je heel veel tijd besparen. Dit heeft twee redenen. Aan de ene kant is het de bestrating zelf die je schoon en netjes moet houden. Hoeveel tijd dit kost verschilt per soort bestrating dat je kiest. Naast de straat zelf is er nog een ander probleempje waar je rekening mee moet houden, namelijk onkruid. Er is niemand die het leuk vindt om dit te verwijderen, zorg er dus voor dat je hiervan zo min mogelijk zult krijgen. Dit kun je beperken door voor grote tegels te kiezen. Wil je de tuin er helemaal tegen beschermen kun je kiezen voor een bestrating met dichte voegen.

Planten

Mooie en kleurrijke planten geven je tuin een mooie uitstraling. Het enige nadeel is dat er soms best wat onderhoud nodig is voor de planten. Er groeit namelijk van alles tussen de planten door. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van de planten. Wat je kunt doen om dit tegen te gaan is de planten in een losse pot of bak plaatsen. Op deze manier heb je er weinig omkijken naar.

(88)