Achtertuin (via Wikimedia Commons)

Hoveniers zijn deskundig op het gebied van tuinontwerpen

Altijd al een nieuwe tuin gewild maar ben je daar nog niet aan toegekomen? Schakel dan een hovenier in! Dat is iemand die deskundig, gediplomeerd en met verstand van zaken een nieuwe tuin aan kan leggen. Of het nu een voortuin of een achtertuin betreft, hoveniers barsten van de ideeën en zijn bovendien op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van tuin aanleg. Of je nu kiezelstenen, een granieten wandelpad, of een Oosterse tuinen inclusief zwerfkeien, boeddha’s, orchideeën en bamboestokken wilt, afhankelijk van het type klussen dat zij aannemen, zal een hoveniersbedrijf jouw tuin kunnen ontwerpen.

Breng jouw hovenier op de hoogte van jouw eigen wensen en ideeën
Voordat je aan een nieuwe tuin begint, kun je het beste eerst bij jezelf te rade gaan. Wat kun je zelf aan de tuin doen en wat niet? Heb je verstand van afmetingen, verhoudingen en dergelijke? Heb je groene vingers of niet? Wil je bepaalde typen planten in de tuin? Wil je een centraal punt in de tuin of een kunstwerk in het midden? Dergelijke en meer vragen kun je het beste in samenwerking met een hovenier bespreken. Afhankelijk van jouw wensen kan de hovenier bekijken wat hij voor jou kan betekenen en aan jou de keuzemogelijkheden voor stellen.

Doorzoek het internet voor een geschikte hovenier voor jou
Vervolgens kun je met de hovenier afspraken maken over het kostenplaatje, over de duur van het project, hoeveel er van welk materiaal nodig is et cetera om jouw droomtuin realiteit te maken. Op het internet kun je diverse hoveniersbedrijven raadplegen en dikwijls de projecten die zij inmiddels op hun naam hebben bekijken. Als je vindt dat jouw tuin op die en die tuin ongeveer moet komen te lijken, kun je dat aangeven aan de hovenier en deze zal er binnen no time mee aan de slag gaan. Ideaal als je zelf geen tijd hebt maar het toch echt tijd wordt dat er iets aan die tuin gedaan wordt.

(78)