Tuinhuisje in Roovert (via Wikimedia Commons)

Nieuwe dakbedekking voor uw tuinhuis

Een tuinhuis in uw tuin brengt een groot aantal voordelen met zich mee, denk bijvoorbeeld alleen al aan de mogelijkheid om uzelf op een nazomerse dag even terug te kunnen trekken. Dat is niet het enige voordeel, een tuinhuis biedt u ook beschutting op een dag met veel regen of een avond met een harde wind. Er worden tegenwoordig tientallen modellen tuinhuisjes aangeboden, waardoor u een ruime keuze heeft als u besluit om een nieuw tuinhuis in uw tuin op te laten bouwen. Een van de aspecten waar u rekening mee dient te houden bij de keuze voor een nieuw tuinhuis, is de dakbedekking van het tuinhuisje. Welk type dakbedekking kiest u? Welke soorten dakbedekking zijn er? Vragen, waar veel woningbezitters niet direct het antwoord op hebben.

Volgens een dakdekker in Rotterdam die wij spraken, is een groene dakbedekking een trend voor de toekomst. Met een groene dakbedekking heeft u niet alleen direct een goede isolatie voor uw tuinhuisje, ook sluit het tuinhuis met dit type dakbedekking goed aan bij uw tuin. Wie wil er immers geen natuurlijk ogend tuinhuisje hebben?

De werking van een groene dakbedekking

Bij een groene dakbedekking wordt het platte dak van uw tuinhuis voorzien van een natuurlijke beplanting. Vaak wordt gekozen voor mos of lappen met gras, zodat de begroeiing niet te groot en hoog wordt. U kunt het dak van uw tuinhuisje immers niet heel eenvoudig bijwerken! Het idee achter een groen dak, is dat de beplanting zorgt voor een extra isolerende werking op uw dak. In de winter houdt een groen dak de warmte in uw tuinhuisje binnen, terwijl een groen dak in de zomer juist zorgt voor een koelende werking.

Kortom, door het hele jaar heen heeft u profijt van een dergelijke vorm van dakbedekking op uw tuinhuis. Wel moet gezegd worden, dat een groene dakbedekking een hoge investering met zich meebrengt. Zeker als u kiest voor een relatief groot oppervlak met groene dakbedekking.

Dakbedekking laten aanbrengen

Schakel de hulp van een erkende dakdekker bij u in de buurt in, om de dakbedekking op uw tuinhuis te laten plaatsen. Het is vaak niet eenvoudig om dit zelf te doen, waardoor veel woningbezitters ervoor kiezen om dit uit te besteden aan anderen. Daarbij kan een dakdekker u meer vertellen over de verschillende soorten dakbedekking die tegenwoordig worden aangeboden. Naast een groen dak zijn namelijk nog tal van andere varianten beschikbaar!

(157)