Stratenmaker huren of zelf bestraten?

Het is zomer en u wilt van uw tuin iets moois maken om lekker te genieten van de zon. Laten we eerlijk zijn, wie heeft er in de hitte nog zin om zijn/haar achtertuin te bestraten? En hebben we daar wel de tijd voor? Bovendien komt er vakmanschap bij kijken. Niet iedereen kan zelf zomaar zijn/haar tuin bestraten. De beste optie is dan ook om uw tuin te laten bestraten door de vakman, de stratenmaker. Maar wat komt er allemaal bij kijken en wat zijn de eventuele kosten van een stratenmaker?

Ruimtelijk effect

Iedereen heeft een andere tuin. Er bestaan grote en kleine tuinen, waardoor elke opdracht die uitgevoerd moet worden uniek is. Dit houdt in dat elke tuin op maat bestraat moet worden. Een vakman bezit de juiste skills om uw tuin op te knappen. Door de strategische plaatsing van de stenen kan een stratenmaker uw tuin veel groter laten lijken. Bovendien kan de stratenmaker ervoor zorgen dat uw tegels lang meegaan door middel van legpatronen. Een legpatroon is de wijze waarop tegels worden geplaatst. Door een goed legpatroon zorgt de stratenmaker voor een stevige bestrating die tot wel tientallen jaren mee kan.

Prijsverschil stratenmakers

Stel dat u de keuze heeft gemaakt om uw tuin te laten bestraten. Dan is uw volgende vraag wat een stratenmaker nu eigenlijk kost. Er zijn vele aanbieders die uw tuin kunnen opknappen. De gemiddelde prijs ligt tussen de 20 en 60 euro per uur. Dit hangt natuurlijk volledig af van het werk dat verricht moet worden. Het is daarom verstandig, alvorens u uw tuin wilt laten bestraten door een stratenmaker, om verschillende stratenmakers uit uw regio te vergelijken. Op deze manier bespaart u niet alleen kosten maar ook tijd. Bovendien weet u onmiddellijk met welke partij u een samenwerking aan moet gaan. Als u de offertes van verschillende stratenmakers vergelijkt dan zal u direct opvallen, aan de hand van de kwaliteit van de offertes, welke stratenmaker de regels naleeft en de beste is. Wat ook handig is om aan vrienden en kennissen te vragen wie bij hen de tuin heeft verzorgd. Dit levert betrouwbare meningen op waar u wat aan heeft.

Eigen inbreng

Het is natuurlijk leuk en vooral handig om de tuin door een stratenmaker te laten ontwerpen en maken. Maar nog leuker als uw eigen idee mee wordt genomen in het ontwerp en later is terug te vinden in het eindresultaat. Bespreek daarom de mogelijkheden vooraf met het gekozen bedrijf.

(124)