Bloementuin

Tuinhuisjes zijn ideaal

Je kent het vast wel, je hebt iets gekocht maar je hebt geen idee waar je dat nou eigenlijk moet laten. Het huis staat eigenlijk al vol en je partner moppert omdat er echt geen plek meer voor is. Uiteindelijk weet je het wel ergens weg te stoppen, maar ideaal is anders. Het wordt tijd voor wat meer ruimte bij huis. Misschien eens tijd om je te verdiepen in tuinhuisjes?

Een tuinhuisje maken of kant en klaar kopen

Misschien staat het idee van een tuinhuisje je een beetje tegen, omdat je niet zo handig bent, maar tuinhuisjes kun je ook kant en klaar kopen. Je moet ‘m nog wel even in elkaar zetten, maar met een goede gebruiksaanwijzing is vrijwel iedereen daartoe in staat. Je kunt het huisje ook laten bouwen voor je en je kunt ook een huisje op maat laten maken. Dat is handig als je bepaalde wensen hebt wat betreft het huisje of als je tuin een normale tuinhuisjes niet toelaat. Ben je erg handig en vind je het leuk om dingen te maken, dan is er natuurlijk altijd nog de weg om zelf een tuinhuisje te maken. In dit geval kun je het huisje helemaal aan jouw eigen wensen laten voldoen zodat er na veel voldoening, een prachtig zelf gemaakt huisje in de tuin staat.

Tuinhuisjes om je tuinspullen in op te slaan

Tuinhuisjes kun je zeer goed gebruiken om spullen in op te slaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuingereedschap of een tuinsetje met tuinstoelen en een tafel. Ook de barbecue kan hier prima overwinteren. Het voordeel van opslag in tuinhuisjes is dat je alles al vlakbij de plek hebt waar je het wilt gebruiken. Geen gesleep en veel geloop.

Een kantoor in je tuinhuisje

Als je een eigen bedrijfje hebt kun je tuinhuisjes ook gebruiken als kantoor, of wat denk je van een atelier? Als je het huisje in dit geval ook in de winter wilt kunnen gebruiken, is het verstandig ‘m goed te isoleren. Natuurlijk kun je het huisje ook enkel gebruiken als zomerzitje, waar je je lekker in kunt terugtrekken als de zomer helaas weer een beetje tegenvalt. Beschut tegen regen en wind en toch lekker in de tuin. Tuinhuisjes zijn ideaal.

(60)